Szerezzen jogi információt otthona kényelméből!
Szekeresné Dr. Zsák Krisztina ügyvéd | a JIF (=jogi információs füzetek) megalkotója |
jogi-ügyvédi szolgáltatások - megoldások


Jogi állásfoglalás


Mi az a jogi állásfoglalás?
Hogyan vehető igénybe?
Mennyibe kerül?

A jogi állásfoglalás is a jogi tanácsadás írásbeli formája. A Jogi Információs füzetektől abban különbözik, hogy itt a Megrendelő az általa írásban előadott ügye, az ahhoz tartozó iratai és a hozzá tartozóan feltett kérdéseire kap írásban kidolgozott, részletes, érthető és alkalmazható jogi válaszokat.
Az ügye részletes előadásában el kell mondania, hogy mi az ügye, jelenleg hol tart az adott folyamat, milyen lépéseket tett eddig az ügyében, van-e már megindított eljárás, ha igen ennek részleteit is elő kell adnia.

Tehát, a Megrendelő az egyedi ügyére és egyedi kérdéseire kap konkrét válaszokat. A Jogi állásfoglalásban fel van tüntetve, hogy a feltett kérdések kidolgozásához melyik jogszabályok és esetlegesen milyen egyéb joganyag lett felhasználva.

A Jogi állásfoglalás díja (lsd. a díjtáblázatot és majd a megrendelést visszaigazoló e-mailt) előre fizetendő és a díjról elektronikus számlát kap.
Példák:
1/ Ha felmerül a kérdése, hogy az adott ügyében indítson-e kártérítés iránt pert, akkor az üggyel kapcsolatos előadása, megjelölt és megküldött iratai és kérdései nyomán választ kap arra, hogy milyen feltételei, költségei vannak a per megindításának és ezek az Ön esetében fennállnak-e. Ha fennállnak a per feltételei, akkor érdemes az igényét perben érvényesítenie, ha nincsenek meg a feltételek,  akkor pervesztéssel számolhat, tehát felesleges a perre energiát, időt és pénzt szánnia.
2/ Ha felmerül a kérdése, hogy az adott ügyet miként lehet megoldani, merre kell indulni, akkor erre is érdemes jogi állásfoglalást kérnie!

Amire az állásfoglalás igénylésénél figyelni kell (!):
>> A jogi állásfoglalás nem találgat, semmit sem tesz hozzá ahhoz, amit Ön előadott. Ha bármely részletet elhallgat vagy megmásít a valóságtól eltérően, akkor az az Ön felelőssége és a hiányos vagy fals információk alapján fog válaszokat kapni.
>> A megrendelés elküldése után már nem lehet a kérdéseken módosítani, sem azokhoz hozzáadni.
>> A jogi állásfoglalás szigorúan csak a feltett kérdéseire ad választ, tehát gondosan írja össze a kérdéseit offline, mielőtt a megrendelést leadná! Ha az adott ügyében az egyes jogi utak ügyintézési ideje és költségei is érdeklik, akkor erre is kérdezzen rá.
>> A jogi állásfoglaláshoz pontosan adja meg az ügy részleteit! Minél alaposabb és részletesebb ügyleírást ad, annál pontosabb jogi válaszokat kap.

Jogi állásfoglalást kérhet az alábbi űrlap kitöltésével vagy közvetlenül az ugyvedaneten@gmail.com e-mail címen az itt leírt útmutató szerint. Ha az ugyvedaneten@gmail.com e-mail címen ad le megrendelést, akkor a megrendeléséhez rögtön csatolja a jogi állásfoglalással érintett ügy iratait is! A megrendelés csak a megküldött iratokkal együtt teljes és befogadható.
Ha a jelen űrlapon adja le a megrendelését, akkor a visszaigazoló e-mail fogja tartalmazni azt, hogy a meglévő iratait csatolja. A megrendelés csak a megküldött iratokkal együtt teljes és befogadható.

Mennyibe kerül a jogi állásfoglalás?
A Jogi állásfoglalás díjazása függ a feltett kérdések mennyiségétől és bonyolultságától, a feltett kérdésekre adandó válaszok kidolgozására fordítandó időtől és a felhasznált joganyag mennyiségétől. Általában a néhány kérdés (max. 6 kérdés) kb. maximum másfél órányi idő- és munka ráfordítással történő megválaszolása 18.000.-Ft, ezzel szemben a sok kérdés vagy a bonyolult kérdések megválaszolása 50.000.-Ft összegig terjedhet. Egy szerződés véleményezésével kapcsolatos jogi állásfoglalás díja is a szerződés témájától és hosszától is függően szintén 18.000.-Ft -- 50.000.-Ft között mozog.

Miben kérjen Jogi Állásfoglalást?

Gyakorlatilag bármely Önt foglalkoztató olyan jogkérdésben, ami a szakterületemhez tartozik.
Családi ügyek témában jogi állásfoglalás
Jogi Állásfoglalás Családi ügyek témában

Kérjen jogi állásfoglalást az alábbi témákban:
- Hol, hogyan intézzem az adott családi ügyet?
- Merre induljak a felmerült jogkérdésem kapcsán?
- A felmerült kérdésem vajon jogkérdés-e?
- Ingatlannal kapcsolatos kérdésekben.
- Élettársak, házasság, közös gyermek, szülői felügyelet, gyermekkel való kapcsolattartás, szerződések az élettársak között, szerződések a házastársak között.
- Élettársi vagyonjogi szerződés. (Mi ez? Szükséges-e? Előnyei? Stb.)
- Házastársi vagyonjogi szerződés. (Mi ez? Szükséges-e? Előnyei? Stb.)
- Stb. Kérdezzen tőlem az info@zsakdr.hu e-mail címen, hogy milyen további témák merülhetnek fel!

Rendeljen most jogi állásfoglalást az alábbi gombra kattintva!

Szerződések témában jogi állásfoglalás
Jogi Állásfoglalás szerződések témában

Kérjen jogi állásfoglalást:
- szerződések véleményezése címén,
- ingatlannal kapcsolatos szerződések, vállalkozói szerződések, ászf, egyéb szerződések,
- szerződések megkötéséhez (milyen szerződés típus lenne a megfelelő, melyik mit jelent, mivel jár, stb.)
- szerződésekkel kapcsolatban felmerült jogvita megoldásához (miként lehet megoldani, milyen jogi lehetőségek vannak, stb.)
- Stb. Kérdezzen tőlem az info@zsakdr.hu e-mail címen, hogy milyen további témák merülhetnek fel!

Rendeljen most jogi állásfoglalást az alábbi gombra kattintva!

Egyéb témában jogi állásfoglalás
Jogi Állásfoglalás egyéb témában

A polcról levett jogi információs füzetek témáiban is kérhet jogi állásfoglalást. Ezen túlmenően:
Kérdezzen tőlem az alábbi e-mail címen, ha bizonytalan abban, hogy milyen egyéb témákban kérhet jogi állásfoglalást!

Megrendelőlap: Jogi Állásfoglalást kérek


SimplePay

vagy hagyományos banki átutalás