Hoppá! A Jogi információs füzet Mit tartalmazzon a jó lakásbérleti szerződés? (Magánszemélyek közötti szerződések esetén) lekerült a polcról.
Van lehetőség egyedileg, jogi állásfoglalás formájában megrendelni, de ennek egyedi díja van.

Ha érdekel milyen kérdésekre adott választ az Információs füzet, akkor kattints a "tartalom" nevű gombra, ha állásfoglalást kérsz, akkor kattints az "állásfoglalás" nevű gombra.

Mit tartalmazzon a jó lakásbérleti szerződés jogi információs füzet

Mind a bérlő, mind a bérbeadó a saját élethelyzetére keres megoldást a lakásbérleti szerződéssel. Egy szerződési folyamatra azonban mindkét félnek (bérbeadó és bérlő) fel kell készülnie. Felkészülés hiányában számos olyan nehézség, csalódás és bosszúság érheti mindkét felet, amire a szerződés kapcsán nem is számított és ez ráadásul időt, pénzt és energiát fog lekötni, elvenni. Sokkal célszerűbb ezeket megelőzni, továbbá a kockázatokat csökkenteni a felkészüléssel. Sem Bérlőként, sem bérbeadóként nem mindegy, hogy milyen szerződésbe megy bele.
A szerződés megkötéséhez vezető úton és a szerződéskötés során Bérlőként nem elégséges csak arra fókuszálni, hogy mielőbb lakhassak valahol – amellett, hogy természetesen ez égető kérdés; Bérbeadóként pedig nem elégséges csak arra fókuszálni, hogy jöjjön a havi fix és nekem ne legyen gondom a lakásra. A lakásbérleti szerződés ennél jóval összetettebb.

A jelen füzet segítséget, támpontokat és ellenőrző listát ad a bérleti szerződésre felkészüléshez abból a célból, hogy senki ne ugorjon bele egy olyan szerződésbe, ami őt nem védi.

Figyelembe véve és szem előtt tartva azt, hogy az ügyvéd mindkét szerződő felet – azaz mind a bérlőt, mind a bérbeadót – egyformán köteles képviselni a szerződés megkötése során, ezért a jelen füzet mindkét fél számára ad hasznos segítséget, szempontokat és tanácsokat.

A jó lakásbérleti szerződés gyökere az az elhatározás, hogy lakást bérbe adni vagy bérbe venni szeretnél. Ebből az elhatározásból kiindulva szükséges számos kérdést körbejárni. Így például azt, hogy ki a bérbeadó, ki a bérlő, a bérlőtárs, a társbérlő és az albérlő?
A jelen információs füzet négy nagy részből áll: Bevezető - ez tulajdonképpen végig vezet a füzet fejezet címein, hogy összeálljon a nagyobb kép;
I. fejezet A szerződés tartalmáról ad részletes tájékoztatást ezen belül arról, hogy mi is a lakásbérleti szerződés, kik állhatnak a szerződés két oldalán, mikor jön létre és meddig tart, mikor érvényes? Mit kell tartalmazzon a jó lakásbérleti szerződés? Néhány hasznos tippet is kapsz, hogy mit írhatsz bele a lakásbérleti szerződésbe.
II. fejezet A szerződés megkötéséhez vezető útra ad mind a bérlőknek, mind a bérbeadóknak hasznos szempontokat, segítséget, rávilágít az internetről letöltött bérleti szerződés kockázataira és bemutatja, hogy miért véd az ügyvéd által készített bérleti szerződés.
Felhasznált joganyag - ez az információs füzet tartalmához használt jogszabályok jegyzéke

Ha már olvastad az Információs füzetek tartalmáról szóló leírásokat és úgy döntöttél, hogy egyszerre több füzetet is megvennél, akkor azt egyszerűvé tettem egy összefoglaló űrlappal, amit elérhetsz az alábbi gombra kattintva.

Állásfoglalást kérek a következő témában:Mit tartalmazzon a jó lakásbérleti szerződés? (Magánszemélyek közötti szerződések esetén)


SimplePay

vagy hagyományos banki átutalás

A jelen honlapra minden jog fenntartva © Szekeresné Dr. Zsák Krisztina